Rapujuhlat Saaressa Helsingin parhaissa merimaisemissa

Sirpalesaaressa sijaitseva kesäravintola Saari tarjoaa kesäkauden parhaita suomalaisia makuja sekä
kaupungin upeimmat merimaisemat vain kivenheiton päässä Helsingin ydinkeskustasta.
Saari on yksi kaupungin suosituimmista rapujuhlapaikoista ja niitä on vietetty jo liki kaksikymmentä vuotta!

Olipa seurueesi pieni tai useamman sadan hengen, Saaressa rapujuhlat onnistuvat ja ovat ikimuistoiset.
Rapuja voi sään salliessa nauttia myös upeasta merinäköalastaan tunnetulla ulkoterassilla.

Kotimaisia saksiniekkoja tarjoillaan 23.7.-27.9.

Varaa oma rapupöytäsi pian! >>

RAPUMENUT JUOMASUOSITUKSINEEN PDF >>

KEITTIÖMESTARIN SUOSITUSMENU

Harvinaista Mangalitza-porsasta Rannan tilalta Kauhajoelta,
omenaa, paahdettua juuriselleriä ja saksanpähkinää *
***
Kotimaisia täplä- tai jokirapuja valintanne mukaisesta
Ravut tarjoillaan piparjuuri-aiolin, Riesling-vinegretin, hunaja-porkkanakreemin,
hienonnetun tillin, rapean paahtoleivän ja Ahvenanmaan voin kera
***
Suolapedillä hiillostettua hanhenrintaa,
salvialla maustettu peruna-omeletti ja hapokasta kirsikkakastiketta
***
Pala kotimaista valkohomejuustoa ja hunajamelonia
***
Valkosuklaa-juustokakku,
hillottua mustaherukkaa ja minttujäätelöä

59,00 / henkilö
Lisäksi veloitamme ravut päivän hintaan, viimeistään 2 arkipäivää
ennen tilaisuutta vahvistetun kappalemäärän mukaan.

Ilmoitathan tilausta tehdessäsi:
- rapujen määrän (suositus vähintään 8 rapua/henkilö) sekä
- lajin; täplärapuja vai jokirapuja?


Keittiömestarin Suositusmenu tarjoillaan koko pöytäseurueelle ja
erityisruokavaliot huomioidaan ennakkoilmoituksenne mukaisesti.
Hinnat sisältävät ryhmäalennuksen.

*) Mangalitza on harvinainen alkuperäisrotu, yksi maailman kolmesta sikarodusta, jonka liha marmoroituu ja
on punaista & rasvassa on suurelta osin hyviä, tyydyttymättömiä sekä Omega 3- ja 6- rasvahappoja.
Tämä karvainen sikarotu oli aikanaan varattu Habsburgien hoviherkuksi erityisen herkullisen makunsa vuoksi
ja sitä on jopa kutsuttu lihojen eliitiksi. Keittiömestarin suositusmenu aloitetaan pienellä Mangalitza-alkupalalla.

SAAREN PERINTEISET RAPUMENUT

ALKURUOAKSI
Kotimaisia täplä- tai jokirapuja valintanne mukaisesti
Ravut tarjoillaan piparjuuri-aiolin, Riesling-vinegretin, hunaja-porkkanakreemin,
hienonnetun tillin, rapean paahtoleivän ja Ahvenanmaan voin kera.
Ravut veloitetaan päivän hintaan/kpl. Suosittelemme varaamaan vähintään 8 rapua/henkilö.

PÄÄRUOAKSI
Merilohta Saaren savupöntöstä, 39,00 / henkilö
murskattua Rosamundaa, herneitä, retiisiä, tilliä ja pientilan jugurttia
TAI
Suolapedillä hiillostettua hanhenrintaa, 42,00 / henkilö
salvialla maustettu peruna-omeletti ja hapokasta kirsikkakastiketta
TAI
Rotuhärän sisäfileetä ”tournedos”, 45,00 / henkilö
chimichurripyrettä, perunankuoria ja sieniketsuppia

JÄLKIRUOAKSI
Valkosuklaa-juustokakku,
hillottua mustaherukkaa ja minttujäätelöä

Yllä olevat hinnat pääruoan kohdalla sisältävät pää- ja jälkiruoan.
Lisäksi veloitamme ravut päivän hintaan viimeistään 2 arkipäivää
ennen tilaisuutta vahvistetun kappalemäärän mukaan.


Ilmoitathan tilausta tehdessäsi:
- rapujen määrän (suositus vähintään 8 rapua/henkilö) sekä
- lajin; täplärapuja vai jokirapuja?

Edellytämme yhtenäistä pääruokavalintaa yli 12 henkilön seurueilta.
Erityisruokavaliot huomioidaan ennakkoilmoituksenne mukaisesti.
Hinnat sisältävät ryhmäalennuksen.

KASVISRUOKAILIJAN MENU

Tähtianis-basilikaliemessä haudutettua latva-artisokkaa,
piparjuuri-aioilia, Riesling-vinegrettiä ja hunaja-porkkanakreemiä
***
Pinaattifettucinepastaa,
edamamea, tiristettyä kukkakaalia ja ”pähkinäparmesania”
***
Vadelmamoussea, puutarhan marjoja, lakritsijäätelöä ja grillattu lakritsivaahtokarkki
46,00/henkilö

VARAA PÖYTÄSI NYT - Ravut maistuvat parhailta aidon merimaiseman keskellä! >>

YHTEYSVENE
Yhteysvene liikennöi 20 min välein (tasalta, 20 yli ja 20 vaille) Saaren laiturilta,
Merisatamanrannasta, Pihlajasaaren laiturin & Cafe Caruselin vierestä.
Yhteysvenemaksu 6,00/hlö (meno-paluu) liitetään automaattisesti ravintolalaskuunne.
Ravintola Saaren sijainti: https://www.ravintolasaari.fi/yhteystiedot.html

AUKIOLOAJAT
1.6.–31.8. ma–la klo 12–23 su 16–(22)
1.–27.9. ma-la klo 17–23

RAPUTIETOUTTA
Kotimaiset täplä- ja jokirapumme tulevat Suomen parhailta raputoimittajilta.
Suomen vesissä kasvaa kaksi rapulajiketta; alkuperäinen jokirapu sekä Pohjois-Amerikasta aikanaan istutettu täplärapu.
Molemmilla lajilla on omat kannattajansa, mutta makunsa puolesta ravuissa ei juuri eroa ole.
Jokiravuissa on sanottu olevan aavistuksen pehmeämpi kuori, täpläravut ovat puolestaan olleet hieman kookkaampia.
Tänäkin vuonna Sirpalesaaressa Saaressa ja Klippanilla Saaristossa herkutellaan useita kymmeniätuhansia punaisia saksiniekkoja!